SkamoWall Systeem

Vocht- en schimmelproblemen voorgoed voorkomen

Waarom Skamowall Systeem?

SkamoWall Systeem is het antwoord op de steeds terugkerende uitdaging van koude en vochtige binnenmuren die het vocht vasthouden en schimmelproblemen veroorzaken.Vocht en schimmel komen in zeer verschillende soorten gebouwen voor. Dit geldt vooral voor ruimtes met een groot temperatuurverschil. Deze onbalans kan voorkomen worden met behulp van Skamowall systeem waardoor vocht- en schimmelproblemen eveneens opgelost worden. Het Skamowall Systeem is in Duitsland de afgelopen twintig jaar al op bijna een miljoen vierkante meter binnenmuur gemonteerd. De plaat van calciumsilicaat vormt het hoofdbestanddeel van het systeem. De oplossing wordt als het effectiefst gezien in de strijd tegen schimmel. warmteverlies en vocht problemen

Vochtregulerend

SkamoWall Systeem heeft een hoog capillair effect. Hierdoor verdampt eventueel vocht uit de koude muur, naarmate deze door Skamowall geabsorbeerd wordt.

Isolerende werking

SkamoWall Systeem reduceert het energieverbruik tot wel 70% in vergelijking met standaard, ongeïsoleerde stenen muren.

Schimmelpreventie

Een deens bouwonderzoekburo heeft het systeem getest op de capaciteit om schimmelgroei tegen te gaan. Uit de test bleek dat Skamowall Systeem iedere vorm van schimmelgroei uitsluit.

Brandwerend

De brandwerendheid van SkamoWall Systeem valt onder het hoogste eisenniveau conform het Europese Brandclassificatiesysteem EN 13 501. Dit betekent dat SkamoWall Systeem geclassificeerd is als een niet-brandbaar materiaal, met een A1 classificatie.

huisje

SkamoWall Systeem is geschikt voor renovatie

1 Natte ruimten
Problemen met hoge vochtigheid en temperatuurverschillen.

2 Gevelmuren
Waar koudebruggen, vocht en schimmel vaak voorkomen.

3 Woonruimten

4 Keldermuren
Waar vocht en schimmel problemen kunnen veroorzaken door vochtophoping. De unieke voordelen van SkamoWall Systeem worden vooral bereikt in ruimten met temperatuurverschillen.

SkamoWall Systeem is geschikt als een isolatiesysteem binnenshuis op muren met

A Metselwerk

B Beton

C Lijmblokken/kalkzandsteen

D Andere muursoorten – uitgezonderd hout.

Hoe werkt het SkamoWall-systeem?

Het probleem

Op koude oppervlakten met een hoog vochtigheidsgehalte ontstaat schimmelgroei.

De oplossing

SkamoWall Systeem heeft zeer kleine poriën en absorbeert water uit de lucht. Water verplaatst zich altijd naar een droger gedeelte van het materiaal. Wanneer de ruimte geventileerd wordt. zal het vocht in de Skamowall Systeem laten werken

Een muur, geïsoleerd met SkamoWall 30 mm
Niet-geïsoleerde muur

Vermindering warmteverlies

Door de SkamoWall te monteren op een niet-geïsoleerde bakstenen muur kunt u de muurtemperatuur met bijna 3° C verhogen bij een buitentemperatuur van 0° C. Samen met het feit dat SkamoWall het vocht in de ruimte reguleert, Kauw ook de straalings warme zal toe nemen en geeft een aangenaam binnenklimaat.

De specialist:

Vergeleken met andere oplossingen op de markt is SkamoWall beduidend sneller te monteren en is de voorbereiding aanzienlijk eenvoudiger.

Technische gegevens

Blijf warm met SkamoWall Systeem

De SkamoWall Systeem is verkrijgbaar in verschillende dikten, elk met zijn eigen isolatie-eigenschappen. Hoe dikker de plaat, hoe minder warmteverlies. In de tabel rechts staan voorbeelden van warmteverlies in een kamer van 20 m2 met een temperatuur van een 20° C en buitentemparatuur van 0° C.

DBI instructies 240 schrijft:

Platen van calciumsilicaat hebben de eigenschap dat het vocht uit het binnenklimaat kunnen absorberen. Het vocht kan zich verspreiden door het materiaal. Wanneer het vochtgehalte van het materiaal zo hoog wordt dat er capillaire condensatie ontstaat aan de kant van de buitenmuur, trekken de capillair absorberende eigenschappen het vocht weer naar de binnenmuur, omdat dit altijd het droogste deel van het materiaal opzoekt. Het vocht kan nu in de ruimte verdampen, totdat er een stabiele situatie ontstaat waarbij het oppervlak opdroogt.

DBI instructies 240
Deens Bouwonderzoekinstituut

Gegevensblad

SkamoWall Board

SkamoWall Smooth Plaster

×