Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Betononderhoud

Betononderhoud door VochtPro

Al sinds de 18e eeuw wordt beton gebruikt als materiaal voor het bouwen van grote projecten. Dit is niet het beton zoals wij dat vandaag de dag kennen. In de loop der jaren is dit steeds verder ontwikkeld, zodat uiteindelijk de juiste combinatie van ingrediënten is ontstaan wat beton als materiaal zo sterk maakt.

Beton bestaat tegenwoordig uit een mengsel van water, bindmiddel (zoals cement) en granulaat (een combinatie van zand en grind). Een goede verhouding van deze producten zorgen ervoor dat het beton van goede en sterke kwaliteit is. Door wapeningsstaal toe te voegen aan het beton, ontstaan er nieuwe eigenschappen waarmee zowel druk- als trekkrachten worden opgenomen. Dit wordt ook wel gewapend beton genoemd en is door deze eigenschappen als bouwmateriaal nog sterker.

Door de hoge kwaliteit en duurzaamheid van beton, wordt dit veel gebruikt als bouwmateriaal van bijvoorbeeld flatgebouwen of (ondergrondse) parkeergarages. Ondanks de vele voordelen, kan er echter ook schade ontstaan waardoor onderhoud en reparatie nodig is. VochtPro voert diverse betonreparaties en betonrenovaties uit. Hierbij kunt u denken aan de volgende werkzaamheden:

Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.
Inspectie aanvragen - kosten €150

Wij weten uit ervaring dat elke situatie uniek is. Omschrijf het probleem en stuur ons een foto, wacht niet langer en vul het formulier in of bel ons voor meer informatie.

Betoninjecties

Betoninjecties worden toegepast indien er scheuren zijn ontstaan in het beton. VochtPro past een speciale injectietechniek toe zodat de scheur gerepareerd word en deze weer waterdicht is.

Betonreparatie & betonrenovatie

Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat er betonschade ontstaat. Het is belangrijk om deze schade door een expert zoals VochtPro te laten bekijken, zodat dit zo snel mogelijk verholpen kan worden. Betonschade aan uw pand of woning heeft namelijk gevolgen voor de constructie en de waarde van uw pand of woning.

Herstellen van betonrot

Betonrot wordt vaak gebruikt als term voor een bepaalde schade aan gewapend beton. De wapening die aanwezig is in het beton gaat roesten, met als gevolg dat het beton barst. VochtPro kan deze schade voor u repareren, zodat de kracht van het gewapende beton hersteld is.

Balkon/ galerij onderhoud

Het onderhouden van uw balkon of galerij zorgt ervoor dat u meer leefplezier ervaart en de waarde van uw woning behouden blijft. Achterstallig onderhoud kan uiteindelijk de constructie in gevaar brengen. VochtPro komt gratis en vrijblijvend op locatie voor een inspectie, zodat wij de tekortkomingen in kaart kunnen brengen en een passende oplossing kunnen bieden.

Er zijn diverse factoren die invloed kunnen hebben op het ontstaan van schade aan beton

Voor het behoud van de kwaliteit van het beton is het belangrijk dit zo snel mogelijk te laten nakijken en indien nodig te verhelpen. Hierbij kunt u denken aan de volgende factoren:

 • Fysieke factoren; zoals warmte, temperatuurschommelingen, vocht of wind.
  Biologische factoren; zoals zwammen, algen of mos.
 • Mechanische factoren; zoals constructiefouten of overbelasting.
 • Chemische factoren; zoals zouten of zuren.

Hoe kunt u schade aan het beton herkennen?

Én wanneer neemt u contact op? Betonschade is te herkennen aan één van de volgende gebreken:

 • Scheuren die ontstaan in het beton, met als gevolg een mogelijke lekkage of vochtplek
  Zichtbare wapening
 • Afgebrokkelde stukken beton
 • Roestplekken rondom de wapening van het beton
 • Roodbruine/ donkere vlekken

Uw expert in betononderhoud

Neem gerust contact met ons op wanneer u bovenstaande constateert in uw woning of pand. Wacht niet te lang en zorg ervoor dat u het beton goed onderhoud, omwille van de veiligheid van de betonconstructie maar ook voor het behoud van de waarde van uw woning of pand.

×

Meld uw vochtprobleem

VochtPro Heeft altijd een passende oplossing

×