Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Schimmel / zwammen

VochtPro En Schimmels / zwammen

Schimmels in huis zijn doorgaans het eerst zichtbaar in natte ruimtes omdat schimmels zich alleen in vochtige omstandigheden kunnen ontwikkelen. Denk hierbij aan een badkamer, keuken of kelder. Vooral in oudere woningen zijn ook vaak de muren in de woonkamer of in een slaapkamer door schimmels aangetast. Wanneer er schimmels in huis opduiken, is er ook sprake van een vochtprobleem.

Natte muren blijven niet lang schimmelvrij. Door lekkage, koudebruggen, condensatie, optrekkend vocht en doorslaand vocht zijn muren voortdurend vochtig. Schimmels krijgen hierdoor de kans om te groeien en zich te verspreiden. Vanwege diverse vochtproblemen zal de vochtigheidsgraad in huis stijgen waardoor de schimmelproblemen alleen maar groter worden.

Zowel buitenmuren als binnenmuren kunnen schimmelplekken vertonen als de luchtvochtigheid in huis te hoog is of als de muren vochtig zijn. Afhankelijk van de oorzaak van het vochtprobleem zijn de schimmels zichtbaar in hoeken, bij het plafond of juist boven de plinten. Indien er geen maatregelen worden genomen, verspreiden de schimmels zich steeds verder over een muur. De schimmelplekken zijn meestal zwart van kleur, maar kunnen ook wit, groen en roodachtig zijn.

Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Inspectie aanvragen

Wij weten uit ervaring dat elke situatie uniek is. Omschrijf het probleem en stuur ons een foto, wacht niet langer en vul het formulier in of bel ons voor meer informatie. *Voor een inspectie op locatie rekenen wij €150 voorrijkosten.

Oorzaken van schimmel in huis

Doorslaand vocht

Nederland kent veel dagen met regen en deze regenbuien worden steeds heviger. Het water van de regenbui trekt in de buitengevel, welke niet bestand is tegen water. Hierdoor wordt de bouwconstructie van de gevel aangetast. Het metselwerk wordt poreus, voegen laten los en er kunnen scheuren ontstaan in de gevel waardoor het water de gevel intrekt. Uiteindelijk komt het water ook aan de binnenzijde van de woning en dan kunnen er bijvoorbeeld vochtplekken ontstaan op de muur of het behang laat los van de muur.

Optrekkend vocht

Bij veel oudere woningen is er geen sprake van een waterkering, waardoor het water niet tegengehouden wordt en in de muur omhoog trekt. Het ontbreken van een dergelijke waterkering zorgt ervoor dat grondwater zeer eenvoudig door de muren kan worden geabsorbeerd waarna het vocht wordt afgegeven aan het pleisterwerk. Door de aanwezigheid van allerlei bacteriën en zouten in het grondwater kan er naast schimmel ook salpeteruitslag op de muur voorkomen. Dit is een droge witte uitslag die goed te zien is op bakstenen muren.

Condensatievocht

Het condensatievocht, ook wel woonvocht genoemd, ontstaat door afkoeling van warme lucht. Een bekend voorbeeld hiervan is de hete stoom welke ontstaat tijdens het douchen of koken. Indien deze vochtige lucht niet op efficiënte wijze kan worden afgevoerd (door middel van een goede ventilatie) zult u merken dat het vocht zal afzetten op de muren. Schimmels kunnen zo zeer eenvoudig ontstaan in de vochtige muren waardoor het slechts een kwestie van tijd is voordat de eerste schimmelplekken de kop op zullen steken.

Optrekkend vocht

Schimmel in huis verhelpen?
VochtPro staat voor u klaar.

Schimmel in huis is een zeer vervelend probleem. Allereerst zorgt schimmel ervoor dat er zich vuile vlekken aftekenen op de muur die alles behalve aantrekkelijk ogen. Daarnaast is het ook zo dat schimmels een negatieve invloed kunnen hebben op het leefklimaat in huis. Dit is uiteraard niet wenselijk is het is dan ook van cruciaal belang om schimmel in huis zo snel mogelijk door een professional aan te laten pakken. Op die manier is de impact ervan zo klein mogelijk.

Voordat schimmel in huis verholpen kan worden is het van belang te constateren welk vochtprobleem zich voordoet in de woning waardoor de schimmel is ontstaan. Het type vochtbestrijding welke bij vochtproblemen kan worden toegepast is sterk afhankelijk van de aard van het probleem. Condensatievocht en woonvocht kan bijvoorbeeld worden verholpen door de woning van goede ventilatie te voorzien terwijl voor doorslaand vocht het impregneren van de muur de perfecte oplossing blijkt te zijn.
Is er sprake van optrekkend vocht in uw huis? In dat geval kunnen wij de aangetaste muren injecteren waardoor het opstijgende grondwater op zeer efficiënte wijze een halt wordt toegeroepen.

Het team van VochtPro staat graag voor u klaar om uw situatie in kaart te brengen en de juiste oplossing te bieden!

×

Meld uw vochtprobleem

VochtPro Heeft altijd een passende oplossing

×