Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Kelderafdichting buitenzijde

VochtPro En Kelderafdichting Buitenzijde

Kelderafdichting aan de buitenzijde van uw woning voorkomt vochtproblemen. De kelder/het souterrain van uw woning is na het fundament het laagstgelegen gedeelte van het huis en is daarmee erg kwetsbaar voor vochtproblemen. Bij oudere woningen is er vaak sprake van een gemetselde fundering en opgemetselde muren. Omdat de kelder en het fundament van de woning zich onder het zogenoemde ‘maaiveld’ bevinden, zijn deze veel in contact met (grond-)water en vocht. Het maaiveld is het aardoppervlak met eventueel bestrating of aardewerk. Door de jaren heen kan het (grond-)water en vocht invloed uitoefenen op de buitenmuren van de kelder en het fundament van de woning. Met als gevolg dat de bakstenen poreus worden en het vocht de muren van de kelder of souterrain intrekt. Om dit op te lossen, is het raadzaam om kelderafdichting aan de buitenzijde van uw woning toe te passen.

Wat houdt kelderafdichting buitenzijde in?

Wanneer vocht de muren van uw kelder binnendringt wordt de vochtschade, ofwel kelderlekkage, na verloop van tijd zichtbaar aan de binnenzijde en/of buitenzijde van uw woning. Wanneer u vochtschade constateert, is het belangrijk dit probleem bij de oorzaak aan te pakken door middel van kelderafdichting aan de buitenzijde van uw woning. Het afdichten van de kelder/het souterrain is mogelijk van zowel de binnenzijde als de buitenzijde. Echter is de oplossing verschillend per woning, omdat het in sommige gevallen niet mogelijk is om alle buitenmuren van de kelder te ontgraven.

Het is noodzakelijk alle buitenmuren te bereiken, zodat kelderafdichting aan de buitenzijde van de woning mogelijk is. Onze vochtexperts zullen samen met u op locatie kijken naar de beste oplossing voor uw kelder/souterrain. Wanneer kelderafdichting aan de buitenzijde niet mogelijk is, bijvoorbeeld als de muren niet toegankelijk zijn om uit te graven, zullen wij naar de opties kijken om kelderafdichting aan de binnenzijde toe te passen.

Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Inspectie aanvragen

Wij weten uit ervaring dat elke situatie uniek is. Omschrijf het probleem en stuur ons een foto, wacht niet langer en vul het formulier in of bel ons voor meer informatie. *Voor een inspectie op locatie rekenen wij €150 voorrijkosten.

Hoe maakt VochtPro uw kelder waterdicht?

Ons team van VochtPro kan kelderafdichting zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde aanbrengen. Bij nieuwbouw wordt deze altijd aan de buitenzijde aangebracht, maar in bestaande situaties is dit vaak niet (meer) mogelijk en wordt de kelder aan de binnenzijde afgedicht. 

Kelderafdichting buitenzijde

VochtPro zorgt er bij de kelderafdichting van de kelder/het souterrain voor dat er een vochtwerende barrière gecreëerd wordt, zodat het vocht geen kans meer krijgt binnen te komen. Om dit te realiseren, doorlopen wij de volgende stappen nadat alle buitenmuren van de kelder/het souterrain zijn uitgegraven:

  • De buitenmuren van de kelder/het souterrain worden gesaneerd tot op de schone ondergrond. Dit zorgt voor een goede hechting.
  • Indien er lopende scheuren en/of lekkages aanwezig zijn, worden deze geïnjecteerd met gecertificeerde hars. Vervolgens worden lopende scheuren en/of lekkages opgeschoond en afgedicht met het juiste afdichtingssysteem.
  • Aanwezige doorvoeren in de buitenmuren van de kelder worden afgedicht bij kelderafdichting buitenzijde woning.
  • De buitenmuren van de kelder/het souterrain worden behandeld tegen zouten en mineralen.
  • Dan worden de buitenmuren van de kelder/het souterrain dichtgezet met bitumen acrylaatdispersie. Dit is een afdichtingsmateriaal tegen water op minerale oppervlakken.

*Niet iedere situatie is hetzelfde.

Kelderafdichting buitenzijde woning met VochtPro

Vochtproblemen/kelderlekkages zijn niet gunstig voor de waarde van uw woning. Zorg ervoor dat u snel een expert als VochtPro inschakelt, zodat de waarde van uw woning behouden blijft en de fundering van uw woning niet aangetast wordt. Neem contact met ons op voor kelderafdichting aan de buitenzijde van uw woning. Ervaart u andere vochtproblemen? Kijk dan gerust eens op onze website bij vochtbestrijding om te zien of het vochtprobleem in uw woning hiermee overeenkomt. Vraag ons gerust om advies!

×

Meld uw vochtprobleem

VochtPro Heeft altijd een passende oplossing

×