Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Vocht in huis

Vocht in huis?

Heeft u eveneens te maken met vocht in huis en bent u op zoek naar een geschikte manier om deze vochtproblemen in de basis aan te pakken? Wij bieden u een concrete oplossing voor vocht in huis waardoor dit vervelende probleem op efficiënte wijze kan worden aangepakt. Zo wordt de overlast meteen in de kiem gesmoord.

Optrekkend vocht in huis

Optrekkend vocht is een vaak voorkomende vorm van vocht in huis. Vochtige muren verschijnen vaak in oudere huizen waar geen waterkering is voorzien ter hoogte van het grondniveau. De afwezigheid van een dergelijke waterkering zorgt ervoor dat het grondvocht kan worden geabsorbeerd door de muren. Deze zullen het vocht op hun beurt afgeven aan het pleisterwerk wat resulteert in de bekende, lelijke vochtplekken. De hardnekkigheid van het optrekkend vocht is sterk afhankelijk van de poreusheid van de materialen, maar ook de dikte van de materialen evenals de grondwaterstand zullen op dit vlak een niet onbelangrijke invloed uitoefenen. Wanneer u te maken heeft met optrekkend vocht in huis is het belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken door middel van het injecteren van uw muren.

Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Inspectie aanvragen

Wij weten uit ervaring dat elke situatie uniek is. Omschrijf het probleem en stuur ons een foto, wacht niet langer en vul het formulier in of bel ons voor meer informatie. *Voor een inspectie op locatie rekenen wij €150 voorrijkosten.

Injecteren van vochtige muren

Om dit capillaire proces van optrekkend vocht een halt toe te roepen, dient er een ondoordringbare laag, of barrière in de fundering te worden aangebracht. Wij injecteren de buiten- en/of binnenmuren op maaiveldniveau onder lage druk. De geïnjecteerde crème verspreidt zich door de steen. Hierdoor ontstaat er een horizontale waterkering in de fundering waardoor geen vocht meer kan doordringen.

Door deze werkwijze kan met minimale overlast het probleem worden verholpen. Het is een uitstekende en bovendien zeer efficiënte vorm van vochtbestrijding.

Optrekkend vocht

Doorslaand vocht verhelpen

Op vlak van vochtproblemen in huis kan er ook sprake zijn van doorslaand vocht. Bij doorslaand vocht is er zoals de naam reeds laat vermoeden sprake van vocht welke zich van buitenaf een doorgang zoekt naar binnen in de woning. Dit komt vooral voor bij oudere huizen. In geval van regen, hagel of sneeuw is het mogelijk dat vocht zich op de gevel manifesteert en een weg naar binnen zoekt. Dat is vervelend, want doorslaand vocht kan de uitstraling van de binnenmuren en buitenmuren aanzienlijk beïnvloeden.

Dé oplossing tegen doorslaand vocht

Doorslaand vocht wordt in het merendeel van de gevallen veroorzaakt door een beschadigde muur. Het vochtprobleem mag zich eigenlijk niet voordoen bij een nieuwbouwwoning. Wanneer er bij uw huis sprake is van doorslaand vocht bestaan er in principe drie verschillende methodes om deze problemen op te lossen. De meest interessante oplossing wordt evenwel aangeboden onder de vorm van impregneren. Door het impregneren of hydrofoberen van de gevel wordt er voor gezorgd dat er een waterafstotende laag wordt aangebracht welke iedere tien à vijftien jaar dient te worden vernieuwd. Deze waterafstotende laag zal er in ieder geval voor zorgen dat het probleem van doorslaand vocht definitief tot het verleden behoort.

×

Meld uw vochtprobleem

VochtPro Heeft altijd een passende oplossing

×