Optrekkend vocht

VochtPro En Optrekkend vocht

Optrekkend vocht komt erg veel voor in woningen en dit kan vervelende gevolgen met zich mee brengen voor zowel uw woning als uw gezondheid. Het probleem doet zich vooral voor bij oudere gebouwen en woningen waarbij een gemetselde fundering is toegepast. Hierdoor zal het vocht worden opgenomen in de muur en steeds verder omhoog de muur intrekken.

Optrekkend vocht ontstaat vaak bij woningen en gebouwen waarvan de funderingen opgemetseld zijn. De gemetselde muren komen hierdoor in contact met het grondwater en/ of vochtige grond. Wanneer de waterkerende laag in het metselwerk ontbreekt zal het vocht middels capillaire werking de weg omhoog vinden. Echter is het ook mogelijk dat optrekkend vocht ontstaat doordat er constant vocht (zoals grondwater) aanwezig is aan de zijkant van de muur, bijvoorbeeld in een kelder of souterrain.

De vochtschade die optrekkend vocht met zich meebrengt is te herkennen aan onder andere:

  • Loslatend stucwerk
  • Schimmelvorming
  • Vochtplekken aan de onderzijde van buiten- en of binnenmuren op begane grond-niveau.
  • Indien de begane grondvloer bestaat uit houten balklagen kunnen er schimmels en rottende balkkoppen opduiken.
 

Het vocht dat in de muur gaat zitten en steeds verder omhoog komt kan ervoor zorgen dat er een zout uitbloei aan de oppervlakte ontstaat. De oorzaak hiervan is dat de zouten uit de bodem en/ of uit het stenen metselwerk meegevoerd worden met het vocht naar het oppervlak, dit wordt ook wel kristallisatie genoemd. Door kristallisatie van zouten kan het metselwerk aan de oppervlakte beschadigen en indien stucwerk is aangebracht, kan deze door de kristallisatie van het metselwerk worden gedrukt.

Gratis inspectie aanvragen

100% Vrijblijvend! Wij weten uit ervaring dat elke situatie uniek is. Omschrijf het probleem en stuur ons een foto, wacht niet langer en vul het formulier in of bel ons voor een vrijblijvende offerte.

Voorbeelden van optrekkend- & opstijgend-vocht:

Hoe gaat VochtPro te werk in de bestrijding tegen optrekkend vocht?

VochtPro heeft jarenlange ervaring in het bestrijden van vochtproblemen waaronder
optrekkend vocht. Wij injecteren de buiten- en/of binnenmuren op maaiveldniveau onder lage druk met gecertificeerde crème. Deze crème verspreidt zich door de steen. Hierdoor ontstaat er een horizontale waterkering in de fundering waardoor geen vocht meer kan doordringen. Door deze werkwijze kan met minimale overlast het probleem worden verholpen.

Vochtbestrijding VochtPro Remmers

Bestrijd het optrekkend vocht in uw woning!

Ons team van VochtPro staat graag voor u klaar om het vochtprobleem voor u op te lossen. Wij leveren specialistisch vakwerk dat met de modernste meetapparatuur en gecertificeerde producten wordt uitgevoerd. Alle producten en materialen die wij toepassen zijn duurzaam getest en hebben de noodzakelijke milieucertificaten.
Wij werken met voorkeur met producten van Remmers Bouwchemie, die een gegarandeerde en bewezen werking hebben. In dat kader ontvangt u van ons standaard een garantie van 20 jaar tegen optrekkend vocht.

Waarom is het belangrijk om optrekkend vocht in uw woning aan te pakken?
Naast het schadebeeld zijn ook de volgende factoren redenen om het optrekkend vocht probleem voorgoed op te lossen:

  • Onprettige atmosfeer
  • Nadelige invloed op de gezondheid
  • Hogere energierekening (een vochtig huis is moeilijker warm te stoken dan een droog huis)
  • Kwaliteit (verkoopprijs) van het huis wordt aangetast
  • Herhaaldelijke kosten voor behang, stuc- en schilderwerk


Wacht daarom niet langer en zorg ervoor dat optrekkend vocht niet meer uw woning kan binnendringen!