VochtPro En Kelderafdichting

Kelderafdichting: Een kelder of souterrain is een fijne aanvulling voor uw woning. Mits deze droog is natuurlijk. Helaas is dat vaak niet het geval. Veel voorkomende oorzaken zijn een slechte conditie van het materiaal dat is aangetast door doorslaand en opstijgend vocht, poreusheid van kelderwanden, lekkende doorvoeren en slechte ventilatie.

Kelderafdichting is een oplossing om vocht in de kelder tegen te gaan. Kelderafdichting is vaak noodzakelijk bij constructies die zijn gebouwd onder maaiveldniveau waarbij het grondwater stijgt en een waterkolom ontstaat. Deze waterkolom veroorzaakt een hydrostatische druk op de vloeren en wanden van de ondergrondse constructie.

De lekkages ontstaan vaak over een langere periode en zijn niet altijd direct zichtbaar. Na verloop van tijd wordt de schade duidelijk en kan deze leiden tot constructieve schade zoals scheurvorming in wanden en vloeren, vervormde wanden, loslatende verf of stuclagen, zoutafzetting en schimmelvorming, vochtplekken, water in uw kelder.

Een kelderafdichting kan zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde worden aangebracht. Bij nieuwbouw wordt deze altijd aan de buitenzijde aangebracht, maar in bestaande situaties is dit vaak niet (meer) mogelijk en wordt de kelder aan de binnenzijde afgedicht.

Zullen wij u terugbellen?

Gewenst moment

Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door deze website

Hoe het werkt:

Lekkage in de kelder kan het fundement van uw huis flink aantasten. Dit kan leiden tot constructieve schade, zoals scheuren in muren of vloeren en zichtbare vochtplekken.

Met ons waterbestendige 4 laags afdichtingsysteem beschermen wij uw kelder tegen lekkage. Zo houd u alles droog, en beschermd u ook de waarde van uw pand.

kelderlekkage

Kelderafdichting binnenzijde

Soms is er geen andere mogelijkheid dan dat de kelder geheel (wanden en vloer) van binnenuit behandeld wordt.

– Alle oude stuclagen op de wanden worden verwijderd tot op schoon metselwerk.
– Vervolgens wordt de kimnaad (wand-/vloer aansluiting) verwijderd.
– Vloer wordt opgeruwd of verwijderd.
– Grote gaten worden dichtgezet met een waterdichte mortel.
– Doorvoeren worden afgedicht.
– Lopende waterlekkages worden onder druk geïnjecteerd met een gecertificeerde hars.
– Wanden worden geïnjecteerd tegen optrekkend en doortrekkend vocht.
– Vloer en wanden worden behandeld tegen zouten en mineralen.
– Wanden worden geëgaliseerd met waterafstotende egalisatiemortel.
– Vervolgens wordt de kelder met vierlaags afdichtings systeem waterdicht gemaakt.

Over deze lagen kan er afgewerkt worden zoals tegels of stucwerk.

Kelderafdichting buitenzijde

Kelders worden vaak voor een groot deel onder maaiveld gebouwd, waardoor vocht kan binnendringen door haarscheuren, krimpscheuren, dilatatievoegen, constructieve afwijkingen en de kimnaad.

VochtPro kan bestaande maar ook nieuwe kelders en souterrains aan de buitenzijde behandelen met een bitumen acrylaatdispersie die toegepast wordt als afdichting tegen grondwater, niet drukkend en drukkend water. Deze extra investering verdient zichzelf terug doordat de buitenmuren verduurzaamd zijn en langer bestand zijn tegen vocht en schade.

Kelderafdichting is een vak apart, echt specialistisch werk. Met onze expertise en ervaring maken wij aan de hand van een overzichtelijk stappenplan iedere lekkende kelder, klein of groot, waterdicht. Succes gegarandeerd. Wij kijken naar elk geval apart omdat geen kelder situatie hetzelfde is. Bij ons krijgt uw persoonlijk advies dat perfect aansluit op uw situatie.

kelderafdichting
×