Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Kelderafdichting

VochtPro En Kelderafdichting

Kelderafdichting is een oplossing om vocht in de kelder tegen te gaan. Een kelder of souterrain is een fijne aanvulling voor uw woning. Mits deze droog is natuurlijk. Helaas is dat niet altijd het geval en heeft vaak verschillende oorzaken zoals:
  • Slechte conditie van het materiaal dat is aangetast door optrekkend en/of doorslaand vocht.
  • Poreusheid van kelderwanden
  • Lekkende doorvoeren
  • Slechte ventilatie


Kelderafdichting is vaak noodzakelijk bij constructies die zijn gebouwd onder maaiveldniveau waarbij het grondwater stijgt en er een waterkolom ontstaat. Deze waterkolom veroorzaakt een hydrostatische druk op de vloeren en wanden van de ondergrondse constructie. Dit heeft als gevolg dat er vochtschade ontstaat en dat is te herkennen aan de volgende problemen die kunnen optreden in de kelder:

  • Scheurvorming in wanden en vloeren
  • Vervormde wanden
  • Loslatende verf of stuclagen
  • Zoutafzetting en schimmelvorming
  • Vochtplekken
  • Water in de kelder

Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Inspectie aanvragen

Wij weten uit ervaring dat elke situatie uniek is. Omschrijf het probleem en stuur ons een foto, wacht niet langer en vul het formulier in of bel ons voor meer informatie. *Voor een inspectie op locatie rekenen wij €150 voorrijkosten.

Hoe maakt VochtPro uw kelder waterdicht?

Ons team van VochtPro kan kelderafdichting zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde aanbrengen. Bij nieuwbouw wordt deze altijd aan de buitenzijde aangebracht, maar in bestaande situaties is dit vaak niet (meer) mogelijk en wordt de kelder aan de binnenzijde afgedicht. Wij kijken graag mee naar uw situatie tijdens een gratis inspectie, zodat wij een gepaste offerte op maat voor u kunnen maken.

Kelderafdichting binnenzijde

Een kelder waterdicht maken kan zowel met kelderafdichting vanaf de binnenzijde als de buitenzijde. Een andere term voor het waterdicht maken van een kelder aan de binnenzijde is ook wel ‘bekuiping’. Hierbij worden zowel (een deel) van de wand, de kimnaad (aansluiting wand/ vloer) als de vloer van de kelder waterdicht gemaakt. Hierdoor ontstaat er een soort ‘kuip’. Dit is een methode die VochtPro gebruikt om kelders of souterrains waterdicht te maken.

Heeft u ook last van vochtproblemen in uw kelder of souterrain en wilt u kelderafdichting aan de binnenzijde van uw woning toepassen? Neem dan contact op met VochtPro en wij kijken graag met u mee naar de beste oplossing voor uw woning!

Kelderafdichting buitenzijde

Kelderafdichting aan de buitenzijde van uw woning voorkomt vochtproblemen. De kelder/het souterrain van uw woning is na het fundament het laagstgelegen gedeelte van het huis en is daarmee erg kwetsbaar voor vochtproblemen. Bij oudere woningen is er vaak sprake van een gemetselde fundering en opgemetselde muren. Omdat de kelder en het fundament van de woning zich onder het zogenoemde ‘maaiveld’ bevinden, zijn deze veel in contact met (grond-)water en vocht. Het maaiveld is het aardoppervlak met eventueel bestrating of aardewerk. Door de jaren heen kan het (grond-)water en vocht invloed uitoefenen op de buitenmuren van de kelder en het fundament van de woning. Met als gevolg dat de bakstenen poreus worden en het vocht de muren van de kelder of souterrain intrekt. Om dit op te lossen, is het raadzaam om kelderafdichting aan de buitenzijde van uw woning toe te passen.

Dé expert in kelderafdichting

Onze vakmensen van VochtPro kunnen uw kruipruimte, kelder en souterrain vochtvrij maken. In het geval van een souterrain kan Vochtpro de hele ruimte weer leefbaar maken en vochtvrij houden voor de lange termijn, misschien wel levenslang.

Een dergelijke ingreep is van grote invloed op uw woonbeleving. In een droge kelder kunt u per slot van rekening een voorraad levensmiddelen of persoonlijke bezittingen opslaan die u elders niet kwijt kunt in uw huis. En in een souterrain dat vrij is van vochtproblemen kunt u zelfs een hele nieuwe woonruimte inrichten. Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op!

×

Meld uw vochtprobleem

VochtPro Heeft altijd een passende oplossing

×