Kelderafdichting

VochtPro En Kelderafdichting

Kelderafdichting is een oplossing om vocht in de kelder tegen te gaan. Een kelder of souterrain is een fijne aanvulling voor uw woning. Mits deze droog is natuurlijk. Helaas is dat niet altijd het geval en heeft vaak verschillende oorzaken zoals:
  • Slechte conditie van het materiaal dat is aangetast door optrekkend en/of doorslaand vocht.
  • Poreusheid van kelderwanden
  • Lekkende doorvoeren
  • Slechte ventilatie


Kelderafdichting is vaak noodzakelijk bij constructies die zijn gebouwd onder maaiveldniveau waarbij het grondwater stijgt en er een waterkolom ontstaat. Deze waterkolom veroorzaakt een hydrostatische druk op de vloeren en wanden van de ondergrondse constructie. Dit heeft als gevolg dat er vochtschade ontstaat en dat is te herkennen aan de volgende problemen die kunnen optreden in de kelder:

  • Scheurvorming in wanden en vloeren
  • Vervormde wanden
  • Loslatende verf of stuclagen
  • Zoutafzetting en schimmelvorming
  • Vochtplekken
  • Water in de kelder
Gratis inspectie aanvragen

100% Vrijblijvend! Wij weten uit ervaring dat elke situatie uniek is. Omschrijf het probleem en stuur ons een foto, wacht niet langer en vul het formulier in of bel ons voor een vrijblijvende offerte.

Hoe maakt VochtPro uw kelder waterdicht?

Ons team van VochtPro kan kelderafdichting zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde aanbrengen. Bij nieuwbouw wordt deze altijd aan de buitenzijde aangebracht, maar in bestaande situaties is dit vaak niet (meer) mogelijk en wordt de kelder aan de binnenzijde afgedicht. Wij kijken graag mee naar uw situatie tijdens een gratis inspectie, zodat wij een gepaste offerte op maat voor u kunnen maken.

Kelderafdichting binnenzijde

Soms is er geen andere mogelijkheid dan dat de kelder in zijn geheel (wanden, kimnaad en vloer) van binnenuit behandeld wordt. VochtPro gaat als volgt te werk:

1. Alle oude stuclagen op de wanden worden gesaneerd tot op schoon metselwerk.
2. Vervolgens wordt de kimnaad (wand-/vloer aansluiting) gesaneerd.
3. De vloer wordt gesaneerd.
4. Eventuele grote gaten in de kelder worden dichtgezet met een waterdichte mortel.
5. Doorvoeren worden afgedicht.
6. Lopende scheuren of lekkages worden onder gepaste druk geïnjecteerd met een gecertificeerde hars.
7. De vloeren en de wanden worden behandeld tegen zouten en mineralen.
8. Kelderwanden worden geëgaliseerd met een waterafstotende egalisatiemortel.
9. Vervolgens worden de wanden, kimnaad en vloer van de kelder met een vierlaags afdichtingssysteem waterdicht gemaakt.

Nadat wij het vierlaags afdichtingssysteem hebben aangebracht is het mogelijk de kelderwanden af te werken met bijvoorbeeld tegels of stucwerk. Belangrijk is om bij het verven van de wanden een dampopen verf te gebruiken.

*Elke situatie is anders, waardoor bovenstaande werkwijze niet altijd in zijn geheel van toepassing zal zijn. Tijdens onze gratis inspectie zullen wij advies geven over de situatie in uw woning of pand. Vervolgens ontvangt u van ons gratis en vrijblijvend een offerte op maat.

Kelderafdichting buitenzijde

Kelders worden vaak voor een groot deel onder het maaiveld gebouwd, waardoor vocht kan binnendringen door haarscheuren, krimpscheuren, dilatatievoegen, constructieve afwijkingen en de kimnaad.

VochtPro kan bestaande maar ook nieuwe kelders en souterrains aan de buitenzijde behandelen met een bitumen acrylaatdispersie die toegepast wordt als afdichting tegen grondwater, niet drukkend en drukkend water. Deze extra investering verdient zichzelf terug doordat de buitenmuren verduurzaamd zijn en langer bestand zijn tegen vocht en schade.

Kelderafdichting is een vak apart, echt specialistisch werk. Met onze expertise en ervaring maken wij aan de hand van een overzichtelijk stappenplan iedere lekkende kelder, klein of groot, waterdicht. Succes gegarandeerd!

Wij kijken naar elk geval apart omdat geen kelder situatie hetzelfde is. Bij ons krijgt u persoonlijk advies dat perfect aansluit op uw situatie.

Dé expert in kelderafdichting

Onze vakmensen van VochtPro kunnen uw kruipruimte, kelder en souterrain vochtvrij maken. In het geval van een souterrain kan Vochtpro de hele ruimte weer leefbaar maken en vochtvrij houden voor de lange termijn, misschien wel levenslang.

Een dergelijke ingreep is van grote invloed op uw woonbeleving. In een droge kelder kunt u per slot van rekening een voorraad levensmiddelen of persoonlijke bezittingen opslaan die u elders niet kwijt kunt in uw huis. En in een souterrain dat vrij is van vochtproblemen kunt u zelfs een hele nieuwe woonruimte inrichten. Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op!