VochtPro En Doorslaand vocht

Regen maakt meer kapot dan je lief is. Metselwerk is nooit helemaal waterdicht: gemetselde muren zuigen altijd water op. Voegwerk laat los, stenen scheuren, algen en zouten worden zichtbaar op de muur.

Doorslaand vocht tast bouwconstructies aan en daarmee de waarde van het huis of gebouw. Aan de binnenmuur laat uiteindelijk het behang los, ontstaan er schimmels, een muffe lucht en vochtplekken en de vochtigheidsgraad is relatief hoog. In dit geval geldt dan ook: voorkomen is beter dan genezen.

Oorzaken van doorslaand vocht zijn bijvoorbeeld een onvoldoende geïmpregneerde gevel, gaten of scheuren in de gevel, constructiefouten in de bouw, of voegen die door de tijd zijn aangetast. VochtPro gaat in uw pand op zoek naar de oorzaak van het vochtoverlast. Vervolgens kan een op maat gemaakt plan worden uitgevoerd om het probleem op te lossen en de schade te herstellen.

Zullen wij u terugbellen?

Gewenst moment

Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door deze website

Voorbeelden van Doorslaand vocht:

Hoe het werkt:

Doorslaand vocht komt door regen, die door de buitengevel heen trekt. Eenmaal binnen veroorzaakt het onder andere loslatend behang of stucwerk, en schuimmelvorming.

Wij leveren twee disciplines tegen doorslaand vocht in huis. Dit kunnen wij ook op uw pand toepassen als er nog geen verschijnselen van vochtoverlast zichtbaar zijn. Zo kunt u uw pand preventief beschermen tegen slagregen en andere vervelende weersomstandigheden:

  1. Impregneren van de buitengevel
  2. Nieuwe gevelbekleding

Het verschil

Het verschil met optrekkend vocht is dat het vocht in dit geval niet van onder omhoog trekt, maar dat vochtplekken ook midden op de muur kunnen verschijnen. Als er sprake is van slagregen – regenval met wind – wordt het water tegen de muur geblazen. Het metselwerk is poreus en dat maakt het voor water gemakkelijk zich een weg te banen naar binnen. Dit is vaak het geval bij panden waarvan de gevel is gestraald en de structuur van de staan is aangetast Door te impregneren wordt het doorslaand vocht gestopt en krijgt de muur de kans om op te drogen. Bovendien blijft de buitenmuur van het pand langer mooi doordat de stenen en voegen worden beschermd tegen ongunstige weersomstandigheden. De muur zal er hetzelfde uit blijven zien, gezien het impregneermiddel transparant is.

VochtPro bekleedt ook gevels met vochtwerend stucwerk dat verkrijgbaar is in tientallen kleuren. Er worden een aantal waterdichte lagen op de muur aangebracht. Zo gaat onze gevelbekleding jarenlang mee.

Impregneren en gevelbekleding beheersen we beiden tot in de finesses. Wij pakken het probleem bij de bron aan. Vocht krijgt bij ons geen schijn van kans meer.

Impregneren, het aanbrengen van een beschermende laag op een gevel, kan op de volgende steensoorten:

Steen, baksteen, kalkzandsteen, beton, betonsteen, gasbeton, natuursteen en stucwerken.

×