Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Doorslaand vocht

VochtPro En Doorslaand vocht

Regen en doorslaand vocht maken meer kapot dan je lief is. In ons kikkerlandje hebben we hier natuurlijk veel mee te maken en door de veranderingen in het klimaat zijn dit ook nog eens steeds zwaardere regenbuien. Dit heeft vervelende gevolgen voor de gevel van uw woning en zal uiteindelijk ook aan de binnenzijde van uw woning te zien zijn. Metselwerk is nooit helemaal waterdicht, waardoor de gemetselde muren het water altijd zullen opzuigen en er doorslaand vocht, ofwel vochtdoorslag, optreedt. Een te veel aan vocht is ook nog eens slecht voor uw gezondheid.

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht is een vochtprobleem dat zichtbaar wordt wanneer neerslag tegen de buitenmuur van uw woning slaat en dit wordt opgenomen in de muur. Het vocht kan zich zo een weg banen in de muur, waardoor er vochtschade op de muur kan ontstaan. Deze schade kan zichtbaar worden aan zowel de buitenzijde als de binnenzijde van de muur.

Wanneer ontstaat doorslaand vocht?

Doorslaand vocht ontstaat door de regen die in de buitengevel trekt. Hierdoor worden de bouwconstructies aangetast. Dit heeft gevolgen voor de buitenkant van de gevel, maar is uiteindelijk ook te zien aan de binnenzijde van de woning. Het verschil ten opzichte van optrekkend vocht is dat bij doorslaand vocht het vocht niet van onderen omhoogtrekt, maar dat er vochtschade kan ontstaan midden op de muur.

Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Inspectie aanvragen

Wij weten uit ervaring dat elke situatie uniek is. Omschrijf het probleem en stuur ons een foto, wacht niet langer en vul het formulier in of bel ons voor meer informatie. *Voor een inspectie op locatie rekenen wij €150 voorrijkosten.

Voorbeelden van Doorslaand vocht:

Hoe kunt u doorslaand vocht herkennen?

Problemen die kunnen voorkomen op de buitengevel

 • Voegwerk laat los
 • Stenen scheuren
 • Algen en zouten worden zichtbaar op de muur.

 

Problemen die kunnen voorkomen aan de binnenzijde van de woning

 • Behang laat los
 • Vochtplekken op de muur
 • Er ontstaan schimmels
 • Muffe lucht in de woning
 • Vochtigheidsgraad is relatief hoog.

 

Met doorslaand vocht, ofwel vochtdoorslag, kunt u te maken krijgen met een waardevermindering van uw woning en andere gevolgen.

Gevolgen doorslaand vocht

Vochtproblemen zijn zeer vervelend. Wij kunnen dan ook goed begrijpen dat u dit snel opgelost wilt hebben. Hieronder vindt u de meest voorkomende gevolgen bij doorslaand vocht, ofwel vochtdoorslag:

 • Beschadiging van de buiten- en binnenmuren De buitenmuren van uw woning vangen neerslag op en dit kan op langere termijn zorgen voor beschadiging van de buiten- en binnenmuren. Als gevolg van de verschillende weersomstandigheden kan er schade ontstaan aan de buitenmuur. Ook de binnenmuren van uw woning kunnen overlast krijgen van doorslaand vocht, ofwel vochtdoorslag. De binnenmuren kunnen dan vochtig aanvoelen en het behang kan gaan loslaten.
 
 • Schimmel op de binnenmuur Op plekken waar doorslaand vocht te vinden is, worden meestal ook schimmelplekken aangetroffen. Vochtige binnenmuren zijn namelijk een bron van bacteriën, waar schimmelplekken kunnen ontstaan. Dit is dan ook niet bevorderlijk voor uw gezondheid.
 
 • Een vochtige kelder De vochtproblemen kunnen overslaan naar andere ruimtes in uw woning, zoals de kelder. Het vocht kan dan de kelder binnendringen, wat voor extra vochtproblemen zorgt. Kelderafdichting is dan een goede optie. Bij VochtPro bent u aan het juiste adres voor kelderafdichting én doorslaand vocht.
 

Vochtdoorslag behandelen

Oorzaken van doorslaand vocht, ofwel vochtdoorslag, hebben vaak te maken met de gevel. Soms is het metselwerk van de gevel poreus geworden. Ook kan het zijn dat er constructiefouten zijn geweest in de bouw of dat de voegen door de tijd zijn aangetast. VochtPro gaat in uw pand op zoek naar de oorzaak van doorslaand vocht of vochtdoorslag. Vervolgens maken wij een plan op maat zodat het probleem opgelost kan worden en de schade hersteld kan worden.

Kelderafdichting-vochtexperts

Uw woning preventief beschermen tegen slagregen en andere vervelende weersomstandigheden:

Wij leveren twee disciplines tegen doorslaand vocht in huis. 

Impregneren van de buitengevel

Wanneer wij de buitengevel impregneren, gaan wij te werk met een professionele impregneer crème met ongeveer 40% werkzame stofgehalte. Het vaste stofgehalte bepaalt de kwaliteit van het impregneermiddel. Hierdoor kan het doorslaand vocht of vochtdoorslag niet meer de muur binnendringen, maar de muur kan wel blijven ademen zodat het vocht op een natuurlijke manier kan uittreden. De muur zal er hetzelfde uit blijven zien, gezien wij werken met een transparant impregneermiddel.

Nieuwe gevelbekleding

VochtPro bekleed gevels met een vochtwerend stucwerk dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Eerst worden er een aantal waterdichte lagen op de muur aangebracht. Zo kan de gevelbekleding nog jaren meegaan. 

Bovenstaande werkzaamheden kunnen wij ook op uw pand toepassen wanneer er nog geen verschijnselen van vochtoverlast zichtbaar zijn.

Doorslaand vocht voorkomen is beter dan genezen! Wij kunnen onze werkzaamheden uitvoeren wanneer de gevel bestaat uit de volgende steensoorten; steen, baksteen, kalkzandsteen, beton, betonsteen, gasbeton, natuursteen en stucwerk.

Doorslaand vocht

Voorkom of bestrijd doorslaand vocht in huis!

VochtPro pakt het probleem bij de bron aan, zodat vocht geen schijn van kans meer maakt in uw pand. Wij kijken en denken graag met u mee tijdens onze gratis inspectie en maken vrijblijvend een offerte op maat. Het impregneren en aanbrengen van gevelbekleding beheersen wij beide tot in de finesse!

Waarom is het nodig doorslaand vocht aan te pakken?

Als er sprake is van slagregen – regenval met wind – wordt het water tegen de muur geblazen. Met het veranderend klimaat in Nederland zullen de regenbuien niet minder heftig worden en kan het metselwerk poreus worden, waardoor water gemakkelijk de weg naar binnen kan vinden. Dit is vaak het geval bij panden waarvan de gevel is gestraald en de structuur van de steen is aangetast.

Wanneer VochtPro de gevel impregneert, wordt het doorslaand vocht of vochtdoorslag gestopt, zal de muur drogen en krijgt vocht geen kans meer om verder in de muur te trekken. Bovendien blijft de buitenmuur van het pand langer mooi, doordat de stenen en voegen worden beschermd tegen ongunstige weersomstandigheden. Dit verhoogt de waarde van uw woning, maar voorkomt ook dat wanneer het vochtprobleem te groot wordt, uw gezondheid niet geschaad wordt.

Vraag onze experts van VochtPro gerust om advies!

×

Meld uw vochtprobleem

VochtPro Heeft altijd een passende oplossing

×