Doorslaand vocht

VochtPro En Doorslaand vocht

Regen maakt meer kapot dan je lief is. In ons kikkerlandje hebben wij hier natuurlijk veel mee te maken en door de verandering in het klimaat zijn dit ook steeds zwaardere regenbuien. Dit heeft vervelende gevolgen voor de gevel van uw woning en zal uiteindelijk ook aan de binnenzijde van uw woning te zien zijn. Metselwerk is nooit helemaal waterdicht, waardoor de gemetselde muren het water altijd zullen opzuigen en er doorslaand vocht optreed.

Doorslaand vocht ontstaat door de regen die in de buitengevel trekt en tast daarmee de bouwconstructies aan. Dit heeft gevolgen voor de buitenkant van de gevel, maar is uiteindelijk ook te zien aan de binnenzijde van de woning. Het verschil ten opzichte van optrekkend vocht is dat het vocht in dit geval niet van onder omhoog trekt, maar dat er vochtschade kan ontstaan midden op de muur.

Doorslaand vocht kunt u herkennen aan de volgende problemen:

Problemen die kunnen voorkomen op de buitengevel

  • Voegwerk laat los
  • Stenen scheuren
  • Algen en zouten worden zichtbaar op de muur.


Problemen die kunnen voorkomen aan de binnenzijde van de woning

  • Behang laat los
  • Vochtplekken op de muur
  • Er ontstaan schimmels
  • Muffe lucht in de woning
  • Vochtigheidsgraad is relatief hoog.


Met bovenstaande problemen verminderd ook de waarde van uw huis, wanneer u deze problemen wegens doorslaand vocht niet zou aanpakken.

Oorzaken van doorslaand vocht hebben vaak te maken met de gevel. Soms is het metselwerk van de gevel poreus geworden, ook kan het zijn dat er constructiefouten zijn geweest in de bouw of de voegen zijn door de tijd aangetast. VochtPro gaat in uw pand op zoek naar de oorzaak van de vochtoverlast. Vervolgens maken wij een plan op maat zodat het probleem met doorslaand vocht opgelost kan worden en de schade hersteld kan worden.

Gratis inspectie aanvragen

100% Vrijblijvend! Wij weten uit ervaring dat elke situatie uniek is. Omschrijf het probleem en stuur ons een foto, wacht niet langer en vul het formulier in of bel ons voor een vrijblijvende offerte.

Voorbeelden van Doorslaand vocht:

Hoe gaat VochtPro te werk in de bestrijding tegen doorslaand vocht?

Wij leveren twee disciplines tegen doorslaand vocht in huis. Zo kunt u uw pand preventief beschermen tegen slagregen en andere vervelende weersomstandigheden:

  • Impregneren van de buitengevel

Wanneer wij de buitengevel impregneren, gaan wij te werk met een professionele impregneercreme met ca. 40% werkzame stofgehalte. Het vastestofgehalte bepaalt de kwaliteit van het impregneermiddel. Hierdoor kan het vocht niet meer de muur indringen, maar de muur kan wel blijven ademen zodat het vocht wat reeds is binnengetreden op een natuurlijke manier kan uittreden. De muur zal er hetzelfde uit blijven zien, gezien wij werken met een transparant impregneermiddel.

  • Nieuwe gevelbekleding

VochtPro bekleed gevels met een vochtwerend stucwerk dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Er worden een aantal waterdichte lagen op de muur aangebracht. Zo kan de gevelbekleding nog jaren mee gaan. Bovenstaande werkzaamheden kunnen wij ook op uw pand toepassen wanneer er nog geen verschijnselen van vochtoverlast zichtbaar zijn. Voorkomen is beter dan genezen! Wij kunnen onze werkzaamheden uitvoeren wanneer de gevel bestaat uit de volgende steensoorten; Steen, baksteen, kalkzandsteen, beton, betonsteen, gasbeton, natuursteen en stucwerken.

Doorslaand vocht

Voorkom of bestrijd doorslaand vocht in huis!

VochtPro pakt het probleem bij de bron aan, zodat vocht geen schijn van kans meer maakt in uw pand. Wij kijken en denken graag met u mee tijdens onze gratis inspectie en maken vrijblijvend een offerte op maat. Het impregneren en aanbrengen van gevelbekleding beheersen wij beide tot in de finesse.

Waarom is het nodig doorslaand vocht aan te pakken?
Als er sprake is van slagregen – regenval met wind – wordt het water tegen de muur geblazen. Met het veranderen van het klimaat zullen de regenbuien niet minder heftig worden en kan het metselwerk poreus worden, waardoor water gemakkelijk de weg naar binnen kan vinden. Dit is vaak het geval bij panden waarvan de gevel is gestraald en de structuur van de steen is aangetast.

Wanneer VochtPro de gevel impregneerd wordt het doorslaand vocht gestopt, zal de muur drogen en krijgt vocht geen kans meer verder de muur in te trekken. Bovendien blijft de buitenmuur van het pand langer mooi doordat de stenen en voegen worden beschermd tegen ongunstige weersomstandigheden. Dit verhoogt de waarde van uw woning maar voorkomt ook dat wanneer het vochtprobleem te groot wordt uw gezondheid niet geschaad wordt.

Vraag onze experts van VochtPro gerust om advies!