Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Kelderlekkage

Kelderlekkage

Lekkage in uw kelder?

Kelderlekkage: Een lekkende kelder is onbruikbaar en geeft naast ergernis ook veel overlast. Ook kan lekkage van de kelder leiden tot aantasting van de gehele constructie. Oudere, vaak gemetselde kelders krijgen gebreken door de leeftijd, slechte uitvoering of externe factoren zoals de toename van het grondwater of lekkage van leidingen in het zandbed rondom de kelder. Door de oorzaak van de lekkage te achterhalen kunnen maatregelen worden genomen om de kelder weer in bruikbare staat te brengen.

De oorzaak van een kelderlekkage kan zijn:

lekkende kimnaad – de aansluiting van de wand/vloer

via doorvoeren in de wanden

  • scheuren in de vloer of wanden
  • een grindnest
  • lekkende dilatatievoegen

Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Inspectie aanvragen

Wij weten uit ervaring dat elke situatie uniek is. Omschrijf het probleem en stuur ons een foto, wacht niet langer en vul het formulier in of bel ons voor meer informatie. *Voor een inspectie op locatie rekenen wij €150 voorrijkosten.

Vochtexpert Nederland

Hoe wordt een kelder waterdicht gemaakt?

Indien u te maken heeft met kelderlekkage, zult u er zo snel mogelijk voor willen kiezen om uw kelder waterdicht te maken. Het waterdicht maken van een kelder is altijd specialistenwerk. Indien u ervoor kiest om op dit vlak een beroep te doen op de diensten van Vochtpro zult u merken dat wij een uitermate efficiënte oplossing voor dit probleem aanbieden.

Een uitgekiende werkwijze

De werkwijze met betrekking tot een kelder van binnen uit waterdicht maken is zeer uitgekiend. Oud en loszittend stucwerk wordt eerst grondig verwijderd. Tevens wordt de kimnaad/wand- vloeraansluiting uitgehakt tot aan de gezonde ondergrond en dichtgezet met waterdichte mortel. Als blijkt dat de vloer ook lekt, ondergaat deze eveneens een grondige aanpak, waarbij de oude toplaag wordt verwijderd. Eventuele lopende lekkages en scheuren worden geïnjecteerd met gecertificeerde hars. Kelderwanden worden behandeld met een zouten en mineralen behandeling. Vervolgens worden de wanden geëgaliseerd. De kelderwanden en of keldervloer worden voorzien van meerdere lagen afdichtings- systeem, welke er voor zal zorgen dat uw kelder waterdicht is. Tot slot is het, wanneer de wanden volledig droog zijn, mogelijk om een speciale vochtbestendige saneerpleister aan te brengen of af te werken.
×

Meld uw vochtprobleem

VochtPro Heeft altijd een passende oplossing

×