Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Schimmel in huis

Schimmel in huis

Schimmel in huis?

Schimmel in huis is doorgaans het eerst zichtbaar in natte ruimten omdat schimmels zich alleen in vochtige omstandigheden kunnen ontwikkelen. Denk hierbij aan een badkamer, keuken of kelder. Vooral in oudere woningen zijn ook vaak de muren in de woonkamer of in een slaapkamer door schimmels aangetast. Wanneer er schimmels in je huis opduiken, kun je er zeker van zijn dat je ook een vochtprobleem hebt.

Natte muren blijven niet lang schimmelvrij. Door lekkage, koudebruggen, condensatie, optrekkend vocht en doorslaand vocht zijn muren voortdurend vochtig, en krijgen schimmels kans te groeien en zich te verspreiden. Door dergelijke vochtproblemen zal de vochtigheidsgraad in huis stijgen waardoor de schimmelproblemen alleen maar groter worden.

Schimmel op een muur: het is een doorn in het oog en bovenal slecht voor de gezondheid. Zowel buitenmuren als binnenmuren kunnen schimmelplekken vertonen als de luchtvochtigheid in huis te hoog is, of als de muren vochtig zijn. Afhankelijk van de oorzaak van het vochtprobleem zijn de schimmels zichtbaar in hoeken, bij het plafond, of juist boven de plinten. Indien geen maatregelen worden genomen, verspreiden de schimmels zich steeds verder over een muur. De schimmelplekken zijn meestal zwart van kleur, maar kunnen ook wit, groen en roodachtig zijn.

Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Inspectie aanvragen

Wij weten uit ervaring dat elke situatie uniek is. Omschrijf het probleem en stuur ons een foto, wacht niet langer en vul het formulier in of bel ons voor meer informatie. *Voor een inspectie op locatie rekenen wij €150 voorrijkosten.

Verschillende oorzaken van schimmel in huis

Wanneer er schimmel in huis wordt opgemerkt is het zo dat er in het merendeel van de gevallen een bepaald vochtprobleem aan de basis zal liggen. We onderscheiden op dit vlak drie verschillende mogelijke oorzaken, namelijk condensatievocht, doorslaand vocht en optrekkend vocht. Het condensatievocht ontstaat door afkoeling van warme lucht. Een bekend voorbeeld hiervan is de hete stoom welke ontstaat tijdens het koken. wanneer deze vochtige lucht niet op efficiënte wijze kan worden afgevoerd (door middel van een goede ventilatie) zult u merken dat het vocht zal afzetten op de muren. Schimmels kunnen zeer eenvoudig ontstaan in vochtige muren waardoor het slechts een kwestie van tijd is vooraleer de eerste exemplaren de kop op zullen steken.

Niet alleen woonvocht welke wordt geproduceerd in huis kan een impact hebben op de muren en kan schimmels veroorzaken. Wat bijvoorbeeld te denken van doorslaand vocht welke wordt veroorzaakt door de weerselementen? Bij een beschadigde gevel kan het vocht zich zeer eenvoudig van buiten uit een weg naar binnen banen, met alle gevolgen van dien. Een derde oorzaak van schimmel in huis wordt veroorzaakt door optrekkend vocht. Bij heel wat oudere woningen is er immers geen sprake van een waterkering. Het ontbreken van een dergelijke waterkering zorgt ervoor dat grondwater zeer eenvoudig door de muren kan worden geabsorbeerd waarna het vocht wordt afgegeven aan het pleisterwerk. Door de aanwezigheid van allerlei bacteriën en zouten in het grondwater kan er naast schimmel ook salpeteruitslag op de muur voorkomen. Dit is een droge witte uitslag die goed te zien is op bakstenen muren.

Schimmel in huis verhelpen

Schimmel in huis is een zeer vervelend probleem. Allereerst zorgt schimmel ervoor dat er zich vuile vlekken aftekenen op de muur die alles behalve aantrekkelijk ogen. Daarnaast is het echter ook zo dat schimmels een negatieve invloed kunnen hebben op het leefklimaat in huis. Het laten aanpakken van schimmel in huis, en het liefst op zo’n kort mogelijke termijn, is dan ook van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de impact ervan zo beperkt mogelijk wordt gehouden. Heeft u eveneens te maken met schimmel in huis? Dan zal het toepassen van vochtbestrijding een absolute must zijn!

Wanneer je definitief van het schimmelprobleem verlost wilt zijn, zal eerst de oorzaak aangepakt moeten worden.

Het type vochtbestrijding welke bij vochtproblemen kan worden toegepast is sterk afhankelijk van de aard van het probleem. Condensatievocht en woonvocht kan bijvoorbeeld worden verholpen door de woning van goede ventilatie te voorzien terwijl voor doorslaand vocht het impregneren van de muur de perfecte oplossing blijkt te zijn. Is er sprake van optrekkend vocht in uw huis? In dat geval kunnen wij de aangetaste muren injecteren waardoor het opstijgende grondwater op zeer efficiënte wijze een halt wordt toegeroepen.

×

Meld uw vochtprobleem

VochtPro Heeft altijd een passende oplossing

×