Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Ventilatie

Ventilatie

VochtPro En Ventilatie

Is het u opgevallen dat er zich regelmatig waterdruppels vormen op ramen en/of zelfs muren? Dan is er een grote kans dat u last heeft van condensatie.

Waterdamp komt vaak voor als het gevolg van douchen, koken of de was drogen. Vervolgens koelt deze af en daalt neer op koude oppervlaktes. Dit komt vaker voor in het najaar en de winter vanwege het grote verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur.

De gevolgen van condensatie zijn onder andere geurhinder, schimmels en vochtplekken op de muur, gezondheidsklachten, loslatend behang en bladderende verf. Af en toe wat condensatie is niet alarmerend. Is het een dagelijks terugkerend probleem? Aarzel niet en bel met VochtPro voor een gratis en vrijblijvend advies.

Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Inspectie aanvragen

Wij weten uit ervaring dat elke situatie uniek is. Omschrijf het probleem en stuur ons een foto, wacht niet langer en vul het formulier in of bel ons voor meer informatie. *Voor een inspectie op locatie rekenen wij €150 voorrijkosten.

VochtPro vochtbestrijding

Radongas in huis?

Radongas in huis helemaal vermijden is niet mogelijk, maar constante ventilatie zorgt er wel voor dat de concentraties laag blijven. Radon is een radioactief gas dat van nature vrijkomt uit de bodem en uit bouwmaterialen zoals beton, baksteen en natuursteen. Stoffen die ontstaan uit zogeheten verval van radon, veroorzaken in Nederland enkele honderden gevallen van longkanker per jaar. Ventilatie is daarom heel belangrijk; die houdt de concentratie in huis laag.

Zelf radongas verminderen in huis door te Ventileren

Radongas in huis komt uit bouwmaterialen en uit de bodem van de kruipruimte. De effectiefste manier om de concentratie in huis laag te houden is continu de lucht verversen, door bijvoorbeeld een raam of luchtroosters altijd open te houden. Vrijgekomen radon kan dan niet ophopen in uw woning.

Heeft jouw woning mechanische ventilatie met luchttoevoer via roosters? Laat dan zeker de roosters altijd open. Anders kan er onderdruk ontstaan, en dan wordt er juist lucht uit de kruipruimte het huis in gezogen.

×

Meld uw vochtprobleem

VochtPro Heeft altijd een passende oplossing

×