Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Vochtige muren

Vochtige muren

Last van vochtige muren?

Wanneer u in uw huis te maken heeft met vochtige muren spreekt het voor zich dat u op zoek zult gaan naar een efficiënte oplossing op vlak van vochtbestrijding. Het aanpakken van vochtige muren kan gebeuren op verschillende manieren. Het type vochtbestrijding waar gebruik van wordt gemaakt zal telkens geheel worden afgestemd op de aard van het vochtprobleem. Het type vochtbestrijding welke wordt toegepast bij optrekkend vocht verschilt dan ook in vergelijking met bijvoorbeeld doorslaand vocht. Wij van Vochtpro zetten de verschillende vormen van vochtbestrijding graag even voor u op een rijtje.

Hoe ontstaan vochtige muren?
Vochtige muren ontstaan steeds door een probleem van buitenaf. Bij optrekkend vocht is er sprake van grondvocht dat door de muren wordt geabsorbeerd terwijl bij doorslaand vocht het vocht door toedoen van de weerselementen letterlijk door de gevel naar binnen trekt. In beide gevallen zijn lelijke vlekken aan de muren het gevolg. Wanneer u hier niets aan doet zult u merken dat de vochtproblemen zich zullen manifesteren wat niet alleen de uitstraling van uw muren zal beïnvloeden, maar ook het leefklimaat in huis. Een snelle oplossing is dan ook aan te raden om de vervolgschade minimaal te houden.

Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Inspectie aanvragen

Wij weten uit ervaring dat elke situatie uniek is. Omschrijf het probleem en stuur ons een foto, wacht niet langer en vul het formulier in of bel ons voor meer informatie. *Voor een inspectie op locatie rekenen wij €150 voorrijkosten.

Een efficiënte oplossing bij vochtige muren

Wanneer u in uw huis te maken heeft met vochtige muren is het altijd belangrijk om zo snel mogelijk een bepaalde vorm van vochtbestrijding uit te laten voeren. Het type vochtbestrijding welke zal worden toegepast is sterk afhankelijk van de aard van het probleem. Zoals reeds aangegeven kunnen vochtige muren op verschillende manieren ontstaan waardoor de wijze van behandeling dient te worden aangepast. Wij zetten alvast graag even twee zeer efficiënte types van vochtbestrijding voor u op een rijtje.

1. Impregneren bij doorslaand vocht
Het eerste type van vochtprobleem welke kan ontstaan in uw woning is doorslaand vocht. Om doorslaand vocht te verhelpen wordt er voor gekozen om de muur in kwestie te impregneren. Bij impregneren wordt een waterafstotende laag aangebracht op de gevel in kwestie waardoor vocht zich niet meer van buitenaf een weg naar binnen kan banen. Vochtpro werkt met een membraan welke ervoor zorgt dat er geen vocht meer naar binnen kan dringen. Hierdoor kan de muur blijven ‘ademen’.
Ook het plaatsen van (nieuwe) gevelisolatie kan op dit vlak een oplossing bieden. Echter is dit in vele gevallen niet noodzakelijk.

2. Injecteren bij optrekkend vocht

De tweede vorm van vocht in huis is optrekkend vocht. Het betreft hier eigenlijk grond of regenwater welke opstijgt vanuit de gemetselde fundering en vandaar uit naar de gemetselde opgaande wanden optrekt. Dit probleem wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door het ontbreken van een waterkering bij oudere huizen.

Optrekkend vocht is eenvoudig te herkennen. Het begint altijd aan de onderzijde van de muur en veroorzaakt hier vochtplekken en schimmels. Het behang gaat onderaan de muur loslaten en het pleisterwerk laat los of kan zelfs geheel van de muur vallen. Optrekkend vocht moet je niet verwarren met ‘doorslaand vocht’. Bij doorslaand vocht zul je dezelfde symptomen zien als bij optrekkend vocht maar de locatie op de muur is anders (hoger gelegen).

Bij het injecteren van de muren tegen optrekkend vocht zal er op maaiveldhoogte een waterdichte barrière worden aangebracht. Optrekkend vocht zal op efficiënte wijze een halt worden toegeroepen. U zult merken dat het probleem van optrekkend vocht in uw huis op deze manier zeer efficiënt zal worden aangepakt en verholpen.

×

Meld uw vochtprobleem

VochtPro Heeft altijd een passende oplossing

×