Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Vochtproblemen in de kelder

Vochtproblemen in de kelder

VochtPro En Vocht In De Kelder

Er kunnen op diverse manieren vochtproblemen ontstaan in de kelder. Deze ontstaan omdat de kelder zich onder het maaiveld bevindt. Hierdoor is er vaak geen goede ventilatie aanwezig en is de kelder automatisch vochtiger. Een bijkomend probleem is ook dat de grond aan de buitenzijde van de kelder vochtig is, waardoor de wanden en/of vloeren poreus kunnen worden. Het gevolg daarvan is dat het grond- en regenwater op een bepaald moment zich een weg naar de binnenzijde van de kelder zal vinden.

 

Waar komt het vochtprobleem in mijn kelder vandaan?
Het vochtprobleem in de kelder kan diverse oorzaken hebben.
Doorslaand vocht in de kelder

De bouwconstructie en de poreusheid van de kelderwanden hebben invloed op de vochtproblemen in de kelder. De gemetselde wanden van de kelder trekken altijd water aan, waardoor het grond- en regenwater altijd richting de kelder kan komen. Dit tast de constructie van de kelder aan, waardoor er bijvoorbeeld scheuren kunnen ontstaan in de wanden, voegen poreus kunnen worden, stucwerk loslaat en zouten zichtbaar worden op de wand. In dit geval wordt er dan gesproken van doorslaand vocht. De keldermuren moeten dan behandeld worden om het vochtprobleem in de kelder te verhelpen.

Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Inspectie aanvragen

Wij weten uit ervaring dat elke situatie uniek is. Omschrijf het probleem en stuur ons een foto, wacht niet langer en vul het formulier in of bel ons voor meer informatie. *Voor een inspectie op locatie rekenen wij €150 voorrijkosten.

Vochtbestrijding VochtPro Remmers

Optrekkend vocht in de kelder

Het grondwater is van invloed en kan de bouwconstructie aantasten waardoor het vocht gemakkelijk in de wanden van de kelder omhoog trekt. Dit heeft als gevolg dat er aan de onderkant van de wand vochtplekken en/of schimmelplekken ontstaan. Indien het probleem langere tijd aanwezig is, kan dit leiden tot constructieve schade zoals scheurvorming in wanden en loslatend stucwerk met als gevolg dat er lekkage kan ontstaan in de kelder. Het behandelen met behulp van injectiewerkzaamheden en afdichten van de kelderwanden is de oplossing voor optrekkend vocht in de kelder.

Ventilatie in de kelder

De kelder bevindt zich in de meeste gevallen (grotendeels) onder het grondoppervlak. Ventilatie in de kelder is daarom van essentieel belang om ervoor te zorgen dat er genoeg frisse lucht de kelder in komt. Wanneer de luchtvochtigheid in de kelder hoog is kan er waterdamp ontstaan en zal er condensatie plaatsvinden. Het condensatievocht trekt in de wanden wat ervoor zorgt dat er vocht- en schimmelplekken zichtbaar worden. Het plaatsen van bijvoorbeeld een ventilatierooster of mechanisch ventilatiesysteem kan hierbij helpen.

Hoe kan ik het vochtprobleem aanpakken?

Wanneer bovenstaande problemen zichtbaar worden in de kelder is het zaak de vochtproblemen in de kelder zo snel mogelijk aan te pakken. Het begint vaak met vochtproblemen, waarna mogelijk ook andere problemen verschijnen zoals schimmel of lekkage in de kelder. Dit heeft effect op uw gezondheid en kan ook van invloed zijn op de waarde van uw woning. Is het mogelijk om zelf mijn kelder waterdicht te maken? VochtPro adviseert en denkt graag mee in oplossingen wat betreft het waterdicht maken van uw kelder. Hiermee komen wij tot de conclusie dat dit geen gemakkelijke klus is. Uw kelder waterdicht maken kan niet met één bepaald product en het vochtprobleem in de kelder kan verschillende oorzaken hebben. Hier zijn onder andere speciale producten en vakkennis voor nodig. Met onze jarenlange ervaring herkennen wij in elke situatie het probleem dat zich voordoet in de kelder.

Heeft u vragen of wilt u dat wij vrijblijvend een inspectie uitvoeren? Neem contact met ons op!

×

Meld uw vochtprobleem

VochtPro Heeft altijd een passende oplossing

×