Op dit moment nemen wij geen nieuwe aanvragen aan in verband met drukte. Onze excuses voor het ongemak.

Vochtproblemen in uw woning vanwege klimaatverandering

Niemand ontkomt aan de gevolgen van de klimaatverandering. Maar wist u dat de klimaatverandering ook effect kan hebben op uw woning? De verandering van het klimaat brengt namelijk diverse vochtproblemen met zich mee welke van invloed kunnen zijn op uw woning en later op uw gezondheid.

Wat is het effect van de klimaatverandering op vochtproblemen in uw woning?

De temperatuurstijging heeft er onder andere voor gezorgd dat we in Nederland extremere regenbuien hebben. Het is vaak langere tijd droog en in korte tijd valt er vervolgens extreem veel regen. De grond kan het regenwater vaak niet in één keer goed in zich opnemen, waardoor het regenwater zich bij het grondwater voegt en het grondwater daardoor zal stijgen. Wanneer uw kelder of souterrain niet is voorbereid op dit vele water kunnen er vochtproblemen gaan ontstaan of wellicht al zijn ontstaan.

De fundering en bouwconstructie van uw woning hebben effect op de grootte van de vochtproblemen. Als bij (oudere) gebouwen en woningen het grondwater in contact komt met de gemetselde fundering, kan het metselwerk poreus worden. Hierdoor kunnen vochtproblemen in de kelder zoals optrekkend vocht of doorslaand vocht naar voren komen. De vochtschade zoals vochtplekken, schimmelvorming en de kristallisatie van zouten worden zichtbaar in de kelder.

Wanneer het grondwater de onderzijde van de buiten- en of binnenmuren van de begane grond hebben bereikt kan het water in de houten balklagen van de vloer gaan zitten of in de muren van de woning trekken. Het gevolg is dat er constructieve en esthetische schade ontstaat. De houten balklagen zullen schimmels en rottende balkkoppen gaan vertonen en er ontstaan vochtproblemen in de muren van de woning. Op uw binnenmuren zal het behang en/of stucwerk loslaten en is er kans dat er schimmelvorming ontstaat. Door de buiten- en/of binnenmuren op maaiveldniveau te injecteren ontstaat er een barrière waardoor het vocht niet meer kan doordringen in de gevel. Met onze vakkundigheid wordt er onder lage druk een gecertificeerde crème aangebracht welke zich verspreid door de stenen.

Aan de buitenzijde van de woning kan vochtschade ontstaan door de heftige regenval. De gevel van de woning wordt aangetast waardoor aan de buitenzijde het voegwerk loslaat, stenen scheuren, schimmels en zouten zichtbaar worden en aan de binnenzijde laat het behang los, ruikt u een muffe lucht en ontstaan er vochtplekken en schimmels op de muur. Bovenstaande gevolgen van doorslaand vocht zijn te voorkomen en verhelpen door te investeren in vochtbestrijding.

Doorslaand vocht in de gevel wordt door VochtPro geïmpregneerd; dit houdt in dat wij de gevel na reiniging insmeren met een impregneer crème waardoor er een waterafstotende laag in/over de gevel (bakstenen) ontstaat. Deze impregneer crème droogt transparant op waardoor na de werkzaamheden er niks meer van te zien is. Gedurende deze werkzaamheden lopen onze collega’s van VochtPro ook nog de volgende punten na:

  • Voegen van de gevel en herstel waar nodig.
  • Kozijnen worden nagelopen en eventueel nog afgekit.
  • Bij scheurvorming worden deze verankerd en verdicht.


Slagregen krijgt zo geen kans meer om in de gevel te trekken.

Schimmelvorming

De vochtproblemen en het warmere klimaat zorgen voor een hogere luchtvochtigheid. Deze combinatie zorgt ervoor dat schimmels de kans krijgen om te groeien en zich te verspreiden. Schimmelplekken verschijnen over het algemeen als eerste in de hoeken van de muur, boven de plinten of bij het plafond. Wanneer er geen actie wordt ondernomen zal de schimmelvorming zich verspreiden over de gehele muur. Schimmel is niet goed voor uw gezondheid en kunnen verschillende lichamelijke klachten veroorzaken doordat deze deeltjes in de lucht gaan zitten.

Bovenstaande problemen zijn zeker te verhelpen en te voorkomen door informatie in te winnen en indien nodig te investeren in de vochtproblemen in uw woning. Onze vakkundige collega’s van VochtPro geven uw graag advies op locatie en met onze professionele werkwijze is het vochtprobleem in uw woning voorgoed op te lossen.

Zorg ervoor dat u deze problemen voor bent en vraag een gratis inspectie aan!

×

Meld uw vochtprobleem

VochtPro Heeft altijd een passende oplossing

×